Wat is een wifi speaker

Wifi speakers bieden de mogelijkheid om muziek zonder kabels draadloos vanaf uw telefoon of laptop af te spelen. Dit artikel zal u meer vertellen over wifi-speakers, waar ze geschikt voor zijn en hoe ze je leven gemakkelijker kunnen maken!

Wat is een wifi speaker?

Wifi speakers zijn kleine, draagbare luidsprekers die je verbindt met je wifi-netwerk. Dit maakt het mogelijk om muziek af te spelen vanaf je computer, tablet of smartphone zonder dat er een bedrading is. Wifi speakers zijn ideaal voor in de tuin, op het strand of gewoon bij je thuis.

De voordelen van een wifi speaker

Een wifi speaker is een draadloze luidspreker die je kunt aansluiten op je wifi-netwerk. Dit maakt het mogelijk om muziek en andere audio te streamen vanaf je computer of smartphone naar de speaker. Je kunt ook online radio luisteren en andere internetmuziekservices gebruiken, zoals Spotify of Pandora.

Hoe werkt een wifi speaker?

Wifi speakers zijn een soort draadloze luidsprekers. Ze gebruiken een wifi-verbinding om muziek vanaf een apparaat, zoals een smartphone of tablet, te streamen. Wifi speakers zijn meestal bedoeld voor gebruik in huis, maar sommige modellen zijn ook draagbaar en kunnen buitenshuis worden gebruikt.


Er zijn twee belangrijke redenen waarom mensen wifi speakers in plaats van traditionele luidsprekers kiezen. Ten eerste hebben wifi speakers geen bekabeling nodig. Dit betekent dat je ze gemakkelijk overal in huis kunt neerzetten, zonder dat je je hoeft af te vragen of er genoeg stopcontacten beschikbaar zijn. Ten tweede bieden wifi speakers vaak meer mogelijkheden dan traditionele luidsprekers. Veel wifi speakers hebben namelijk ingebouwde assistenten, zoals Amazon Alexa of Google Assistant. Dit betekent dat je ze niet alleen kunt gebruiken om muziek af te spelen, maar ook om taakjes in huis uit te voeren, zoals verlichting aan- of uitzetten.

Welke wifi speaker is geschikt voor jou?

Als je op zoek bent naar een wifi speaker, is het belangrijk om te weten welke soort je nodig hebt. Er zijn twee hoofdtypen wifi speakers: 


1. Multiroom speakers:

Deze hebben de mogelijkheid om meerdere kamers tegelijkertijd met muziek te voorzien. Ze zijn meestal ontworpen in een stereo-set up, waardoor je een breder geluid creëert.


2. Draadloze speakers: 

Deze zijn ideaal als je op zoek bent naar een draadloos systeem dat je overal kunt gebruiken. Draadloze speakers zijn gemakkelijk te verplaatsen en bieden hoge geluidskwaliteit, wat betekent dat ze perfect zijn voor at-home entertainment of outdoor feestjes!


De eerste categorie is ideaal als je gewoon wat extra geluid wilt toevoegen aan je telefoon of tablet. Deze speakers zijn meestal klein en draagbaar, en ze verbinden gemakkelijk met je apparaat via Bluetooth of een andere draadloze technologie. Sommige van deze speakers hebben ook ingebouwde microfoons, waardoor ze ideaal zijn voor hands-free bellen of voor het gebruik met voice-activated assistant apps zoals Siri of Google Now.


De tweede categorie wifi speakers zijn bedoeld om als standalone muziekspelers te dienen. Ze hebben vaak hun eigen muziekbestanden opgeslagen op een externe server of op een geïnternaliseerde flash drive, en sommige kunnen ook online streamingdiensten zoals Spotify of Pandora streamen. Deze speakers zijn vaak groter en meer krachtig dan hun draagbare tegenhangers, waardoor ze geschikt zijn voor grotere ruimtes of voor het afspelen van muziek op luidere volumes.